Şans bambusu, etraflarında yaklaşık 3 cm boşluk olan alçak saksı ya da vazo gibi birçok kapta yetiştirilebilir. Kökleri görebilmeniz için şeffaf saksılar seçin ve beş elementin tümünden elementleri ekleyin: çakıl taşları, madeni paralar, su ve tahta. Kırmızı kurdele ayrıca en şanslı bitkileri çekmeye yardımcı olur. Bunlar, şanslı bambunun ev için bu kadar faydalı olmasının nedenlerinden bazıları. Bu harika bitki hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin!
Büyüme, refah ve esnekliğin sembolüdür
Şans bambusu bitkisinin birkaç sembolik anlamı vardır. Bu bitki büyüme, esneklik ve refahın bir sembolüdür. Dik doğası nedeniyle hızlı büyür ve hızla geri döner. Sapı içi boştur ve açık bir kalbi temsil eder. Şans ve iyi bir feng shui için servet köşenize şanslı bir bambu bitkisi yerleştirin. Üç ila dokuz gövdeli bir bitki bu köşe için en hayırlı olanıdır. Şanslı bir bambu bitkisini nereye yerleştireceğinizden emin değilseniz, evinizin girişinde durun ve bitkiyi salonun en sol köşesine sabitleyin.
Büyümesi kolay
Hiç şans bambusu yetiştirmediyseniz, bunun aslında oldukça kolay olduğunu öğrenince şaşırabilirsiniz. Şanslı bambu, toprakta veya toprakta yetiştirilebilir, ancak ilki daha kolay ve daha temizdir. Toprağı bir ila üç inç arasında nemli tutmak en iyisidir ve ikincisi için normal bir pişmiş toprak kap kullanabilirsiniz. Nasıl yetiştirdiğinize bakılmaksızın, bambu bitkisinin metrekare başına bir ila 10 cm suya ihtiyacı vardır.
Düşük bakım
Düşük bakım gerektiren bir ev bitkisi arıyorsanız, Şanslı bambudan başka bir yere bakmayın. Biraz bakım gerektirse de, herkesin yetiştirebileceği kadar düşüktür. Bu bitkinin nasıl yetiştirileceğini ve bakımını öğrendikten sonra, ona kendi başınıza bakmanız kolay olacaktır. Mutlu ve sağlıklı tutmak için birkaç basit ipucunu aklınızda bulundurun. Ek olarak, şanslı bir bambu size şans ve refah getirecektir.
Şans bambusu neden sizin ailenize de şans getirmesin? Bunun için https://www.kalitecicek.com/bolge/sisli linkine tıklayabilirsiniz.
Çok fazla ışığa ihtiyaç duymaz
Şans bambunuzun daha fazla mı yoksa daha az mı ışığa ihtiyacı olduğunu belirlemenin iyi bir yolu, ışık sıkıntısı belirtilerini izlemektir. Bitkinizin yaprakları sararmaya ve gövdeleri sarkmaya başlarsa, onu hareket ettirmenin zamanı gelmiş olabilir. Uzun süre güneşli bir pencerede tuttuysanız, bir tezgaha veya masaya kaydırmak isteyebilirsiniz. Bu kademeli geçiş, birkaç hafta içinde daha düşük ışık seviyelerine uyum sağlamasına yardımcı olacaktır.
Fazla gübreye ihtiyaç duymaz
Şans bambusunun fazla gübre gerektirmediğini düşünmek yaygındır, ancak aslında belirli bir miktarda nitrojene ihtiyacı vardır. Bitki ayrıca damıtılmış suda bulunmayan demir ve magnezyuma ihtiyaç duyar. Doğru beslenmeyi sağlamak için seyreltilmiş gübreyi bambu için doğru besin dengesine sahip suyla karıştırmalısınız. Genellikle, şanslı bambu çok fazla gübreye ihtiyaç duymaz, bu nedenle suda yetiştirebilirsiniz.