Mantolama Nedir? Faydaları Nelerdir?

Mantolama, ısı yalıtımı sağlamak amacıyla yapılan bir işlemdir. Tabiri caizse, binalara elbise giydirme işlemidir.

Mantolama Nedir? Faydaları Nelerdir?
Mantolama Nedir? Faydaları Nelerdir? Haber Metraj
moyo

Mantolama, ısı yalıtımı sağlamak amacıyla yapılan bir işlemdir. Tabiri caizse, binalara elbise giydirme işlemidir. Farklı iki ortam arasındaki ısı transferini engellemek amacıyla yapılan işlemlerin tümüne denir. Yapılarda mantolama işlemi ısı kaybını önlemek için son derece önemlidir. Binalara faydasının yanı sıra, satış değeri olarak da binanıza değer katar.

Binanın dış yüzeyine yapılacak olan profesyonel bir ekip tarafından uygulama aşamalarına dikkat edilerek ve doğru malzemeler kullanılarak yapılması gerekir. Çökmez inşaat, satışa sunmuş olduğu yapılarda profesyonel ekiplerce mantolama işlemini uygulamıştır. Murat Çökmez inşaat sektöründe yaptığı sağlam ve kullanışlı işler ile tanınmaktadır.

Mantolamanın Faydaları

Mantolamanın faydalarını kısaca şöyle sırlayabiliriz. Yalıtım ile yapının dış çevresinde hava sızdırmaz bir bariyer oluşturulur. Tüm boşluklar ve çatlaklar mühürlenir. Dış cephe mantolama uygulaması ile tabakalar arasındaki yoğuşmalar önlenmiş olur. Yapının nefes almasını sağlar. Yoğuşma riskini azaltır.

Yapılarda rutubetin en temel sebebi yoğuşmadır. Yoğuşmanın önlenmesi ile rutubet ve nem de engellenir. Dış cephe mantolamada kullanılan yangına karşı dayanıklı malzeme sayesinde yangından korunabilir veya etkisi daha az düzeyde olur. Dış cephe mantolama sayesinde, belli dereceye kadar gürültü ve ses yalıtımı sağlamaktadır.

Mantolamanın daha birçok faydaları vardır. Temel olarak faydaları yukarıda belirtilmiştir. Siz de bu faydalardan yaralanmak istiyorsanız, Murat Çökmez tarafından yapılan Tuzla Park Orman Villaları tercih edilebilir. Park Orman sitesi size en iyi bilgiyi sunar

 

Advert
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Sel, travma sürecini uzattı! Şimdi hayal kırıklığı evresindeyiz…
Sel, travma sürecini uzattı! Şimdi hayal kırıklığı evresindeyiz…
Şap hastalığı insanlarda ölümcül etkilere yol açmıyor
Şap hastalığı insanlarda ölümcül etkilere yol açmıyor