Özgür Özel: AKP'de sarsıcı istifalar duyabiliriz

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın istifasının ardından, “Önümüzdeki günlerde AKP içinde çok sarsıcı ayrılıklar, istifalar duyabiliriz” açıklamasında bulundu.

Özgür Özel: AKP'de sarsıcı istifalar duyabiliriz
Özgür Özel: AKP'de sarsıcı istifalar duyabiliriz
moyo

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın istifasının ardından,  “Önümüzdeki günlerde AKP içinde çok sarsıcı ayrılıklar, istifalar duyabiliriz” açıklamasında bulundu. 

‘AKP’nin amiral gemisinin direği çatlamış durumda’

Çağdaş Ses’ten Erman Çimen’e konuşan Özel dünyanın herhangi bir ülkesinde görev yapıyor olsaydı şimdiye kadar Ala’nın 20 kez istifa etmiş olacağını savundu: “Son bir yılda gerçekleşen bombalı saldırılardaki sorumluluğunu biz CHP olarak defalarca anlattık. Bunların tamamında Efkan Ala’nın içişleri bakanı olarak istifa etmesi gerekirdi.”

AKP’nin, 15 Temmuz’daki darbe girişiminden önce ülkeyi kötü yönettiğini vurgulayan Özel, sözlerine şöyle devam etti: “Burada hükümet açısından da ciddi bir meşruiyet krizi ile karşı karşıyayız. Bu hamleler toplumda yükselen tansiyonu düşürmeye çalışan hamleler. Ama bunun yeterli olacağını düşünmüyoruz.”

Özel ayrıca, Ala’nın istifasının çok manidar olduğunu da savundu: “Basit bir istifa değil. AKP’nin amiral gemisinin direği çatlamış durumda. İçeride görünenden çok daha büyük bir yarık olduğu ortada. Önümüzdeki günlerde AKP içinde çok sarsıcı ayrılıklar, istifalar duyabiliriz.”

özgür özel efkan ala akp chp
Advert
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Sel, travma sürecini uzattı! Şimdi hayal kırıklığı evresindeyiz…
Sel, travma sürecini uzattı! Şimdi hayal kırıklığı evresindeyiz…
Şap hastalığı insanlarda ölümcül etkilere yol açmıyor
Şap hastalığı insanlarda ölümcül etkilere yol açmıyor