Sakarya’nın Akyazı ataşehir escort kızları ilçesinde para çekmek için bir bankaya ait ATM’ye giden bir vatandaş olay yaratacak bir görüntüyle karşılaştı. Para çekmek isteyen vatandaş ATM'nin çöp kutusunda 100'lük banknotlar buldu. Vatandaşın ihbarıyla ATM’nin çöpündeki para, polis ekiplerince tutanak tutularak teslim alındı. Akyazı ilçesi Ömercikler Mahallesi’nde bulunan bir bankanın ATM’sine giden İsa Türk isimli vatandaş, işlem yapacağı sırada makbuzların atıldığı çöp kutusunda 100 TL’lik banknotları fark etti. Duyarlı vatandaş paranın sahibine teslim edilmesi için durumu polis ekiplerine bildirdi.
Banknotlar etrafa uçuştu
Ekipler, çöp kutusunu açtığında rüzgarın da etkisiyle 100 TL’lik banknotlar etrafa uçuştu. Banknotları tek tek toplayan polis ekipleri, tutanakla parayı teslim aldı.
Olayın iç yüzü belli oldu
Akyazı İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş ekiplerinin güvenlik kamerası kayıtlarını izlemesi sonucu gerçek ortaya çıktı. ATM’ye gelen iki genç, işlemlerini tamamlamadan ayrılınca, geri iade edilen paraların daha sonra gelen bir vatandaş tarafından çöp kutusuna atıldığı görüldü. Ekipler, ATM çöpünde bulunan paraları sahibine ulaştırmak için çalışma başlattı. (iha)