Hakkari'nin Dağlıca kırsalına, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından düzenlenen hava harekatında 3 dinamik hedef imha edildi, 7 PKK'lı etkisiz hale getirildi.
Şemdinli ilçesi kırsalına Türk Silahlı Kuvvetlerine ait savaş uçaklarıyla düzenlenen hava harekatında, 3 dinamik hedefin ateş altına alınarak imha edildiği, en az 3 PKK'lının öldürüldüğü bildirildi. Çukurca'da yapılan bir baskında ise silah ve kaçakçılık malzemeleri ele geçirildi, 1 kişi yakalandı.
Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Şemdinli kırsalına 00.01-00.33 saatlerinde Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarıyla harekat düzenlendi.
Harekat kapsamında, bölgede tespit edilen 3 dinamik hedef ateş altına alınarak imha edilirken, ilk belirlemelere göre en az 3 PKK'lı öldürüldü. Savaş uçaklarının daha sonra emniyetle üslerine döndüğü ve zayiat tespitinin devam ettiği açıklandı.
Çukurca ilçesinde düzenlenen operasyonda da çok sayıda silah ve kaçakçılık malzemesi ele geçirildi, bir kişi yakalandı. Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, operasyon Ormanlı bölgesindeki Kemer Dağı'ndan inen dere yatağına, gece yarısı baskın tarzında düzenlendi.