CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önümüzdeki hafta cuma günü ise Kahramanmaraş’a geçerek partisinin il başkanları toplantısına katılacak. Olası erken seçime karşı hazırlık için düğmeye basılacak olan toplantıda, ‘sandık çevresi örgütlenme modeli’ de masaya yatırılacak
Ordu'dan Çankaya'ya dönecek
Habertürk'te yer alan habere göre, Ordu’daki programının ardından Ankara’ya dönecek CHP Lideri’nin, bayramdan önce talep ettiği randevuya yanıt gelmesi durumunda Başbakan Binali Yıldırım ile buluşması bekleniyor. Zirvede son dönemde çıkarılan kanun hükmünde kararnamelerle kamudan ihraç edilen ve görevden alınanların durumlarını gündeme getirecek olan Kılıçdaroğlu’nun, partisine ulaşan mağduriyet şikâyetlerine ilişkin bir dosyayı Başbakan’a sunması bekleniyor.
Seçim hazırlıkları için düğmeye basılacak
81 il başkanının katılacağı ve 2 gün sürecek toplantıda, seçim hazırlıkları için düğmeye basılacak. Toplantıda, CHP’nin uzun süredir üzerinde çalıştığı “sandık çevresi örgütlenme modeli” masaya yatırılacak. Olası bir erken seçime karşı şimdiden hazırlıkların yapılmasını kapsayan modele göre, seçimlerde oy kullanılacak her sandık için CHP, en az 2 kişiden oluşan sandık sorumlularını şimdiden belirleyecek. Sandıklarda görevlendirilen parti üyeleri, seçimlere kadar geçecek sürede tüm örgütlenme çalışmalarından sorumlu olacak. Parti içi eğitime alınacak olan sorumlular, kendi sandığında oy kullanacak seçmenlere ilişkin çalışmalar yürütecek. Gerekirse ev ziyaretleri yapılarak yarın seçim olacakmış gibi seçmenle yüz yüze temas kurulacak.