Farklı meslek dallarından yedi kadının sekiz ay önce kurduğu ‘Çok da Fifi’ adlı stand up grubu, güldürü sahnesindeki erkek egemen yapının oluşturduğu ‘Türkiye’de ‘stand up’ı ve şakayı sadece erkek oyuncular yapar’ algısını yıkmak istiyor. DHA’dan Yaşar Anter’in haberine göre Çok da Fifi, ‘Türkiye’nin ilk stand-up kadın grubu.’ Grupta oyuncu Şirincan Çakıroğlu, oyuncu Hande Yögen, reklam yazarı ve mizahçı Deniz Özturhan, aşçı-oyuncu Leyla İncegül, yazar-oyuncu Meltem Parlak, hostes-oyuncu Buse Sinem İren ve komedyen Aslı Akbay yer alıyor.
8 aydır sahnedeler
Oyuncu Çakıroğlu, geçen sekiz ayda sahne aldıkları İstanbul, Eskişehir, Ankara, İzmir ve Ayvalık’ta seyircilerden büyük ilgi gördüklerini söyledi. Sırada İzmir, Denizli ve Bursa turneleri olduğunu anlatan Çakıroğlu, “Asıl hedefimiz, önümüzdeki yıl yurdumuzun gidilmeyen illerine sahnemizi götürmek ve İngiltere ile Almanya’da Türkçe ve İngilizce stand up’ları sahneye koymak” diye konuştu.
"Kadınlar matinesi değiliz"
“Türkiye’deki ‘Stand up’ı ve şakayı sadece erkek oyuncular yapar’ön yargısını kırmak istedik ve bunu başardık” diyen Çakıroğlu, şunları kaydetti: “Yurdun dört bir yanından her kesimi kahkahaya boğabilecek oyunlar ve söylemlerle seyirci karşısına çıkıyoruz. En komiği ise bizi hala kadınlar matinesi sananlar var, oysa öyle değil. Kadınların da toplumları kahkahaya boğabileceğini görenler büyük şaşkınlık yaşıyor.” Çok da Fifi’nin performansı, her komedyenin 15 dakikalık ayrı ayrı gösterilerinden oluşuyor.